Onderwerp van mijn aquarellen in deze groep zijn schoenen, lippen en sigarettenpakjes

uit 1998 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Ganzenkwartet

2013

Vier grauwe ganzen op een rij bij de Waddenzee. Deze aquarel wordt geleverd met een cremewitte passe-partout en aluminium wissellijst van Barth.

Schapen in de mist

2013

Drie schapen lopen in de mist. Een sobere kleurstelling, waarbij de schapen toch helder naar voren komen.  In zwarte passe-partout  en aluminium lijst (50x65cm).  

Westenschouwen

2012

Een kleine linosnede van he strand van Westenschouwen. De harde lijnen van de lino zijn verzacht door er een dun lagje verf over te rollen.

Rode pumps

2007

Mooie rode glanzende pumps bekronen de benen van een ongetwijfeld interessante dame. Alle prijzen van aquarellen zijn inclusief de lijst en passepartout.

Pompeï IV

2004

Een op de klassieke oudheid geinspireerd werk.

Pompeï III

2004

Een fantasie-tempel met Romeins-Griekse vrouwenbeelden.

Pompeï II

2003

Een tempel uit de oudheid.

Brogues

2002

Mijn afgetrapte kantoorschoenen voordat ze afgedankt werden. De prijs is inclusief de  aluminium lijst en een wit passepartout.

Loafers

1998

Twee oude damesschoenen.

Rode pumps 2

2007

De achterkant van rode pumps met megahakken. Alle prijzen van aquarellen zijn inclusief de lijst en passepartout.

Zwarte pumps

2007

Mooie zwarte pumps en netkousen. Dus patronen en glans/schaduw. Alle prijzen van aquarellen zijn inclusief de lijst en passepartout.

Dansles

2000

De dames staan te wachten tot ze gevraagd worden. De mooiste kousen en schoenen zullen dra de dansvloer betreden. In overwegend grijs- en zwarttinten is deze aquarel gemaakt, met een klein beetje blauw. Glans en stofuitdrukking zijn hier belangrijk

Lippen1

2005

Licht op het zachte roze weefsel en de plooien; verder is er de uitdrukking. Een aanloop naar een kus of een zuinige terechtwijzing. Buiten de lippen is niets nodig. Lippen bepalen het gezicht, niet de ogen. Sensueel, gevuld met dorstig bloed, wat wil een mens nog meer (aan de muur). Alle prijzen van aquarellen zijn inclusief de lijst en passepartout.

Camel blauw

1998

Een tableau van Camelpakjes. Eén pakje laat het gevaar zien. De Camelserie bestaat uit vijf werken.

Camel geel

1999

Een tableau van Camelpakjes. De Camelserie bestaat uit vijf werken

Camel grijs

1999

De naam op de grijze pakjes zegt genoeg. De maker is duidelijk een ex-roker. Het geel-oranje pakje is voor de kleur toegevoegd. De Camelserie bestaat uit vijf werken.

Camel groen

2001

Een tableau van sigarettenpakjes in wit en oker met de bekende dromedaris. In de middelste rij zijn de palmpjes en pyramide vervangen door frisgroene     hennepblaadjes. Nicotine of hennep, verslavend zijn beide. De Camelserie bestaat uit vijf werken.  Alle prijzen van aquarellen zijn inclusief de lijst en passepartout.

Camel rood

1998

Een tableau van inmiddels niet meer verkrijgbare rode pakjes Camel. Ondanks de naam van de sigaretten wordt op het pakje een dromedaris afgebeeld. Het niet bestaande geel/oranje pakje laat zien hoe het had moeten zijn. Dit is het tweede werk uit een serie van vijf.